TS Maascourt Regionale wedstrijddag Woensdag 29 Maart

01 Apr

TS Maascourt Regionale wedstrijddag Woensdag 29 Maart Rood

Afgelopen Woensdag was alweer het laatste event van dit winterseizoen. Vandaag zouden de winnaars van de individuele klassementen bekend worden en ook zouden we weten welke verenigingen het beste gescoord hadden.

Door wat afmeldingen waren we vandaag met 7 rode kinderen. Een klein groepje waarin iedereen elkaar inmiddels goed kent.

De warming up hebben we dit keer met een tennisbal gedaan. Deze leuke oefeningen kun je natuurlijk ook thuis doen! Daarna nog wat estafettes in 2 teams.

Met diezelfde teams zijn we de eerste ronde gestart. Het ene team noemden zichzelf ‘De Gouden Tennisdrollen’ en daarom koos het andere team voor de naam ‘Gouden WC’. Om deze drol natuurlijk even door te spoelen. Kortom.. de strijd was begonnen.

Als we vergelijken met hoe we deze winter gestart zijn is dit bij sommige een groot verschil. Hele mooie rallies zijn er gespeeld en er is hard gestreden voor de puntjes. Af en toe is er wel nog wat hulp nodig met tellen of het oplossen van discussies. Wij hopen dat deze ervaringen hebben bijgedragen aan het gewenste tennisgedrag. Hopelijk helpt dit iedereen ook tijdens de Tenniskids World Tour die de meeste allemaal spelen.

De teamwedstrijd werd gewonnen door ‘De gouden WC’. Het was een gelijkopgaande strijd en uiteindelijk werd het 10-9.

Thijs van Kampen van TC Venray haalde met 5 punten de meeste punten van de dag. Het waren dit seizoen in rood de jongens die de dienst uit maakte. Thijs, Jesper Jochems van TC Venray en Nijs Rutten van TV Lobke uit Swolgen deden op de laatste dag nog mee om de hoofdprijs. Omdat Nijs helaas verhinderd was en dus niet mee kon strijden ging het tussen Jesper en Thijs. Jesper wist uiteindelijk met 32 punten de hoogste score van allemaal te behalen en won hiermee een hele blitse BABOLAT tennisrugzak. Proficiat en veel plezier ermee!

Voor alle andere kinderen hadden we natuurlijk ook nog een klein prijsje. Iedereen super bedankt voor jullie deelnames en hopelijk tot snel weer op de baan!
TS Maascourt Regionale wedstrijddag Woensdag 29 Maart Oranje en Groen

Aansluitend kwam natuurlijk ook weer de grote oranje/groene groep. Na dit event zou ook hiervan de winnaar bekend zijn. Evenals de vereniging met de meeste punten.

33 kinderen in totaal. 13 speelden in groen en 20 in oranje. Lekker gezellig druk dus.

Na een korte warming up met wat bewegingsvaardigheid zijn we snel gestart met de wedstrijden. Iedereen weet inmiddels hoe het werkt dus dat ging lekker snel. 2 teams maken en dan snel naar de baan als er een nieuwe tegenstander was.

Wat leuk is om te zien is dat bepaalde kinderen echt graag tegen een sterkere of gelijkwaardige tegenstander willen spelen zodat ze uitdaging hebben en een leuke wedstrijd kunnen spelen. Dat zijn de echte bikkels. En wat hebben we een rallies mogen zien zeg. 20-30 slagen per rally waren op sommige banen geen uitzondering. En daarbij ook nog eens veel onderling respect. Je hebt elkaar natuurlijk nodig om deze geweldige sport te bedrijven. Echt top!

Bij Oranje behaalden Miel Rutten van TV Lobke uit Swolgen en Fleur Keijsers van TV Vierlingsbeek de meeste punten. Voor Miel was dit niet de eerste keer vandaar dat hij leuk mee deed in het eindklassement.

Bij groen lagen er een aantal erg dicht bij elkaar. Nina de Wildt en Stijn van Mill van TC Venray en Luc Keijsers van TV Vierlingsbeek. Zij wisten op deze dag ook allemaal weer veel wedstrijdjes te winnen. Waaronder een aantal cruciale onderlinge wedstrijden. Deze kon je eigenlijke zien als een soort finales want deze waren bepalend voor het eindklassement.

Uiteindelijk had Luc Keijsers met 24 punten de hoogste score van allemaal. Voor hem ook een vet coole BABOLAT tennisrugzak.

Voor de andere kinderen was er natuurlijk ook nog een klein prijsje.

En dan tot slot het verenigingsklassement. Deze is in het leven geroepen om trainers en verenigingen/commissies te stimuleren hier hun jeugd naar toe te sturen. Op de ene vereniging lukt dit beter dan de andere. Ieder gewonnen punt telt voor jouw vereniging. Dus als je met veel kinderen komt dan is de kans ook groter dat jouw vereniging goed gepresteerd heeft. Er waren een aantal verenigingen heel sterk vertegenwoordigd. Uiteindelijk ging het BABOLAT prijzenpakket wat gebruikt kan worden voor een activitiet op de eigen vereniging naar TV ‘t Lobke uit Swolgen. Zij wisten met 204 punten de concurrentie achter zich te laten. Wederom proficiat!

Hopelijk heeft iedereen het naar zijn zin gehad en hebben deze dagen bijgedragen aan jullie motivatie voor tennis. Wij zien jullie allemaal graag snel weer op de baan!
Contactgegevens

Tennishal Maascourt
Vlakwater 11
5801 HZ Venray
0478-585418

Postadres:
Wilhelmina Sangersstraat 61
5803 AV Venray

Twan Lensen: 06-54935801
Marleen Custers: 06-52625967